NieuwsZakelijke verduurzamingBinnen 2 uur weten hoe u uw bedrijf volledig verduurzaamd? Het kan met dit plan

Binnen 2 uur weten hoe u uw bedrijf volledig verduurzaamd? Het kan met dit plan

Het belang van verduurzaming binnen bedrijven kan niet genoeg benadrukt worden. Zeker als u zich bedenkt welke risico’s het met zich meebrengt wanneer u verduurzaming op de lange baan blijft schuiven. Van dwangsommen en boetes tot schaarste aan installatiemonteurs door vergrijzing. In dit artikel bespreken we de risico’s én delen we de oplossing hoe ook u vandaag nog kan starten.

Waar moet ik beginnen?

Door de waan van de dag wordt de verduurzaming van uw bedrijf vaak als niet urgent beschouwd. U hebt immers aandacht, tijd, kennis van zaken en budget nodig om de juiste stappen te zetten. Maar belangrijk is om u te realiseren dat nu het moment is om te investeren in duurzame oplossingen. Om hoge kosten in de toekomst, maar ook op de korte termijn, te voorkomen.

Stijgende prijzen materiaalkosten

Blijft u investeringen op de lange baan schuiven dan kunnen kosten aardig oplopen. Sommige kosten zijn in de afgelopen vijf jaar al letterlijk verdubbeld. Zoals materiaalkosten voor het plaatsen van dubbel glas en de maandelijkse energiekosten. En wat te denken van de beschikbaarheid van installatiemonteurs. Door de vergrijzing ontstaat er een schaarste aan monteurs. Wanneer de vraag straks toenemend, wordt de kostprijs van een monteur alleen maar hoger.

Boetes en dreiging van sluiting

Door niet, of onvoldoende, te verduurzamen lopen bedrijven ook het risico geconfronteerd te worden met toenemende regelgeving en belastingen. Zo is dreiging van sluiting en een dwangsom van € 20.250,- voor kantoorpanden die geen A, B of C energielabel hebben. De overheid legt actief boetes op en de verwachting is dat dit alleen maar toe zal nemen.

Beschadiging van reputatie

Steeds meer consumenten en zakelijke partners hechten waarde aan duurzaamheid en maken keuzes op basis daarvan. Wordt u als bedrijf als niet-duurzaam gezien? Dan kan dat leiden tot imagoschade en verminderd vertrouwen. Hier ligt ook gelijk een kans. Door te investeren in verduurzaming, stimuleert u creativiteit binnen de organisatie en dat vergroot de kans op succesvolle innovaties. Wie weet boort u zelfs nieuwe markten aan.

Start met het energiebespaarplan

Uiteraard wilt u ook uw energiekosten fors verlagen en klaar zijn voor de toekomst. Met het energiebespaarplan van Netwerk Nederland maken we inzichtelijk welke aanpassingen in uw bedrijf nodig zijn om te voldoen aan de energiebespaarplicht. Ook adviseren we extra maatregelen die u kan doorvoeren om energiekosten fors te verlagen. Bijkomend voordeel; wij kunnen op basis van het plan gelijk de informatieplicht richting de overheid voor u regelen. 

Ontvang binnen twee uur een plan 

Met het energiebespaarplan van Netwerk Nederland maak ik of één van mijn collega’s, binnen twee uur inzichtelijk welke aanpassingen in uw bedrijf nodig zijn om te voldoen aan de energiebespaarplicht.

U kunt direct een telefonische afspraak met mij plannen in mijn agenda. 

Daan Schrooten

Energiecoach

Netwerk Nederland

Eerlijke energietarieven, zakelijk verduurzamen en zelf energie opwekken. Wij zorgen dat u uw zakelijke ambities op het gebied van zakelijke energie waarmaakt. Door héél scherp in te kopen, onze kennis met u te delen en u toegang te geven tot geweldige producten.

Wij helpen MKB-ers met

Contactgegevens

Welbergweg 79
7556 PE Hengelo (ov)
Nederland

074-2504552
advies@netwerknederland.nl
KvK 69170029
BTW NL8577 648 83 B01

Volg ons

© 2024 · Netwerk Nederland