Home » Verduurzamen » Verduurzamen
Verduurzamen
Om uw energieverbruik te verlagen moet u gebouwen isoleren en de werking van alle installaties optimaliseren. Door eerst grondig uw bedrijf te analyseren ontstaat het benodigde inzicht waar en hoeveel besparingen mogelijk zijn. Vervolgens moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd door betrouwbare installateurs en leveranciers. Onze consultants coördineren alle stappen zodat u zich kunt richten op uw eigen werkzaamheden.
Verbruikt uw bedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas per jaar? Dan bent u verplicht om maatregelen te nemen voor energiebesparing. Ook moet u daarover rapporteren. Deze informatieplicht ligt vast in het Energieakkoord. Per 1 januari 2023 moet ieder kantoorgebouw minimaal het energielabel C of hoger hebben. Voldoet uw pand niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Laat daarom uw energielabel bepalen, zodat u tijdig maatregelen kunt nemen.Grote ondernemingen met minimaal 250 medewerkers of een jaaromzet van 50 miljoen euro en een balanstotaal van minimaal 43 miljoen moeten elke vier jaar een energiebesparingsonderzoek uit (laten) voeren, de zogenaamde EED energie-audit. Deze audit maakt inzichtelijk waar je als bedrijf kunt verduurzamen.
Een bedrijfspand verduurzamen creëert op meerdere manieren toegevoegde waarde. Bovendien voldoet u aan de belangrijke wetten en regels die er gelden. De belangrijkste redenen voor bedrijven om de duurzaamheid van hun bedrijfspand te verbeteren zijn voldoen aan wet- en regelgeving, energieverbruik verminderen en een bijdrage aan duurzamere economie leveren.
Bij duurzaam ondernemen gaat het om de balans tussen de 3 p’s: people, planet, profit. Dit betekent dat u in uw bedrijfsvoering rekening houdt met de effecten op uw werknemers, het milieu en de maatschappij. Er zijn hierin veel onderdelen waarmee u een start kunt maken. Bedenk zelf welke onderdelen belangrijk voor zijn zoals vervoer, inkoop, huisvesting, opwekking van energie of het scheiden van afval. Sommige onderdelen zijn voor u verplicht.
De overheid stimuleert duurzaam ondernemen. Er zijn verschillende financiële en fiscale regelingen voor duurzame investeringen, zoals de: investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) voor warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen en windturbines, de Milieu-investeringsaftrek (MIA) voor milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen, waaronder ook elektrische bestelauto’s of de Subsidieregeling Verduurzaming MKB voor het verduurzamen van uw bedrijfspand of bedrijfsvoering.
Heeft u een vraag over zakelijk verduurzamen?
Neem gerust contact met mij op. Ik ben uw persoonlijk aanspreekpunt op het gebied van zakelijk verduurzamen. Ik leg u onze werkwijze graag verder uit en samen kijken we wat wij voor u kunnen betekenen.

Sebastiaan Wassink
Consultant zakelijk verduurzamen
Telefonisch
Wilt u direct contact? Ik ben op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 12:00 uur via 074-2504552
Per e-mail
Per e-mail bereikt u mij via
advies@netwerknederland.nl