Energielabelplicht

Voor de meeste zakelijke gebouwen kunt u het aankomend jaar al te maken krijgen met de Energielabelplicht. Met dit energielabel wordt duidelijk gemaakt hoe energie(on)zuinig een gebouw is. De energieprestatie van een gebouw moet worden vastgesteld met de nieuwe bepalingsmethode NTA8800. Een energielabel voor zakelijke gebouwen mag uitsluitend worden vastgesteld door een speciaal gecertificeerde specialist. Deze zal op uw locatie(s) de energieprestatie van uw gebouw(en) vaststellen. Indien gewenst, kan er worden aangeven met welke energiebesparende maatregelen er een beter energielabel kan worden behaald.

Let op! Vanaf 1 januari 2023 dienen alle kantoren minimaal een energielabel C te hebben. Als deze niet aanwezig is kan er een dwangsom van maximaal € 20.250 worden opgelegd. Ook kan de overheid het pand sluiten.

Wilt u weten welke verplichtingen er voor uw organisatie gelden of wilt u een energielabel aanvragen? Netwerk Nederland kan het gehele traject voor u verzorgen. Neem contact op via service@netwerknederland.nl of bel tijdens kantooruren naar 074-2504552.

Netwerk Nederland

Eerlijke energietarieven, zakelijk verduurzamen en zelf energie opwekken. Wij zorgen dat u uw zakelijke ambities op het gebied van zakelijke energie waarmaakt. Door héél scherp in te kopen, onze kennis met u te delen en u toegang te geven tot geweldige producten.

Wij helpen MKB-ers met

Contactgegevens

Welbergweg 79
7556 PE Hengelo (ov)
Nederland

074-2504552
advies@netwerknederland.nl
KvK 69170029
BTW NL8577 648 83 B01

Volg ons

© 2024 · Netwerk Nederland