Veel gestelde vragen

Antwoorden op al jouw vragen over zakelijke energie

Wij zijn er voor je met antwoorden. Kun je niet vinden waar je naar zoekt? Neem dan contact met ons op.

Energiecontract

Hoe kan ik mijn huidige energiecontract opzeggen?

Het opzeggen van je huidige energiecontract is eenvoudig met Netwerk Nederland. Neem contact met ons op en we begeleiden je stap voor stap bij het opzegproces.

Hoe lang duurt het proces van het vinden van een nieuw energiecontract?

We begrijpen dat je geen tijd wilt verspillen. Daarom streven we ernaar om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen. Meestal kunnen we binnen enkele werkdagen een nieuw energiecontract voor je vinden.

Krijg ik een betere deal als ik rechtstreeks bij de energieleverancier zou inkopen?

Nee, integendeel! Door samen te werken met verschillende energieleveranciers kunnen wij de beste deals en tarieven voor jou onderhandelen. Je profiteert dus van de collectieve kracht van Netwerk Nederland.

Welke energieleveranciers werkt Netwerk Nederland mee samen?

Netwerk Nederland werkt samen met verschillende betrouwbare energieleveranciers. We garanderen dat je kunt kiezen uit hoogwaardige opties die passen bij jouw bedrijf.

Kan ik mijn huidige energiecontract opzeggen voordat het afloopt?

Ja, in veel gevallen is het mogelijk om je huidige energiecontract voortijdig te beëindigen. Onze consultants helpen je graag bij het vinden van de beste oplossing, rekening houdend met eventuele opzegkosten en boetes. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat zijn de kosten voor het advies van Netwerk Nederland?

Het advies dat we aan je geven is volledig kosteloos. Je kunt dus gebruikmaken van onze expertise zonder extra kosten. Pas als wij de voordeligste tarieven hebben gevonden, berekenen wij advieskosten. Deze maken we vooraf inzichtelijk, je weet exact waar je aan toe bent!

Kan ik ook als startende ondernemer bij jullie terecht?

Jazeker! Bij Netwerk Nederland helpen we ondernemers van alle soorten en maten. Of je nu net bent gestart met je bedrijf of al jaren actief bent, wij staan voor je klaar om je te begeleiden bij het vinden van het juiste energiecontract.

Wat gebeurt er nadat ik contact heb opgenomen met Netwerk Nederland?

Zodra je contact met ons hebt opgenomen, plannen we een vrijblijvend gesprek in. Tijdens dit gesprek leren we elkaar beter kennen en bespreken we jouw wensen en behoeften. Vervolgens zullen wij aan de slag gaan met het vinden van het meest geschikte energiecontract voor je bedrijf. We houden je gedurende het hele proces op de hoogte en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt.

Krijg ik een betere deal als ik rechtstreeks bij de energieleverancier zou inkopen?

Nee, integendeel! Door samen te werken met verschillende energieleveranciers kunnen wij de beste deals en tarieven voor jou onderhandelen. Je profiteert dus van de collectieve kracht van Netwerk Nederland.

Kan ik mijn huidige energiecontract opzeggen voordat het afloopt?

Ja, in veel gevallen is het mogelijk om je huidige energiecontract voortijdig te beëindigen. Onze consultants helpen je graag bij het vinden van de beste oplossing, rekening houdend met eventuele opzegkosten en boetes. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Geschil met energieleverancier

Hoe lang duurt het voordat mijn geschil is opgelost?

Hoe lang het duurt om jouw geschil op te lossen, hangt af van hoe ingewikkeld het is en de specifieke situatie. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen, zodat je weer zonder zorgen verder kunt met ondernemen.

Wat kan ik doen bij een dubbel energiecontract of ongewenste overstap?

Vraag de nieuwe energieleverancier om een bewijs dat je het contract hebt afgesloten. Volgens de wet is jouw toestemming nodig om een contract te sluiten. De energieleverancier stuurt een kopie van het contract waarop jouw handtekening staat. Of stuurt een bandopname van het telefoongesprek. Hieruit moet duidelijk blijken dat je akkoord bent gegaan met de voorwaarden.

Er is een machtiging, maar ik ben niet goed geïnformeerd door een inkoopcollectief. Wat nu?

Je hebt een contract gesloten of een machtiging afgegeven. Maar je had niet de beschikking over de juiste informatie. Je kunt een beroep doen op dwaling. Je hebt namelijk onjuiste of te weinig informatie ontvangen. Volgens de wet heb je recht om het contract te vernietigen als er sprake is van dwaling. Dit betekent dat het contract niet bestaat. Vraag altijd naar de opname van het telefoongesprek.

Ik heb een geschil met een energieleverancier en een boete gekregen, wat moet ik nu doen?

Lever ons de informatie aan die we nodig hebben. Dat gaat om: het getekende contract, de boete en de voorwaarden van het contract. Wij kijken of de boete volgens de energiewet is. Als dat niet zo is, vechten we deze boete aan.

Kan ik mijn geschil ook zelf oplossen?

Natuurlijk kun je proberen om je geschil zelf op te lossen. Maar vaak is het lastig om de juiste stappen te zetten en de nodigde juridische kennis te hebben. Wij hebben de expertise om jou professioneel te helpen en het beste resultaat te bereiken.

Wat kost de dienstverlening van Netwerk Nederland?

De kosten voor onze hulp verschillen per situatie. Als wij successen behalen, brengen wij een percentage van het resultaat in rekening. Neem contact met ons op voor een gesprek over je probleem, waarin we ook de kosten zullen bespreken. We willen het helder en duidelijk maken, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Heeft Netwerk Nederland advocaten in dienst?

Wij zijn experts in in energiemanagement. Als het nodig is kunnen we je verbinden met goede advocaten uit ons netwerk. Ook al hebben we geen eigen advocaten, we werken samen met rechtsbijstandsverzekeraars, advocaten, curators en toezichthouders.

Eigen energie opwekken

Waarom zou je je eigen energie willen opwekken?

Het opwekken van je eigen energie heeft verschillende voordelen. Het draagt bij aan een duurzame wereld. Je vermindert jouw CO2-uitstoot en verkleint daarmee je ecologische voetafdruk.

Waarom zijn zonnepanelen en windmolens financieel aantrekkelijk?

 Je bespaart op je energierekening en kunt zelfs geld verdienen door de overtollige energie terug te leveren aan het netwerk. Bovendien neemt de waarde van je bedrijfspand toe als je investeert in een duurzame energieopwekking.

Wat is het verschil tussen zonnepanelen en een windmolen?

 Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, terwijl een windmolen gebruikmaakt van de kracht van de wind. Beide methoden zijn effectief voor het opwekken van duurzame energie, maar de keuze hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie en beschikbare ruimte.

Hoeveel zonnepanelen of windmolen(s) heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Het benodigde aantal zonnepanelen of windmolens hangt af van verschillende factoren, zoals het energieverbruik van je bedrijf en de beschikbare ruimte. Netwerk Nederland kan een nauwkeurige berekening maken om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om in je energiebehoefte te voorzien.

Kan ik ook gebruikmaken van subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen of een windmolen?

Ja, er zijn diverse subsidies en regelingen beschikbaar voor ondernemers die willen investeren in groene energie. Onze adviseurs helpen je hier graag hiermee verder.

Kan ik zonnepanelen of een windmolen huren of leasen voor mijn bedrijf?

Ja, er zijn verschillende mogelijkheden om zonnepanelen of een windmolen te huren of leasen voor jouw bedrijf. Dit kan een interessante optie zijn als je niet direct het kapitaal hebt om de panelen zelf aan te schaffen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen en windmolens voor mijn bedrijf?

De terugverdientijd van zonnepanelen en windmolens varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de initiële investering, de hoeveelheid opgewekte energie en de besparing op de energierekening. Over het algemeen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 6 en 10 jaar. De terugverdientijd van een windmolen ligt tussen de 5 en 6 jaar.

Zakelijke auto's opladen

Zijn er subsidies beschikbaar voor het installeren van laadpunten bij mijn bedrijf?

Zeker weten! Vaak zijn er subsidies beschikbaar voor het plaatsen van laadpunten bij jouw bedrijf. We staan klaar om je te helpen bij het regelen van deze financiële voordelen.

Hoe lang duurt het opladen van een elektrische auto?

De laadtijd van een elektrische auto kan variëren, afhankelijk van het type auto en het laadsysteem dat je gebruikt. Over het algemeen duurt het opladen van een lege batterij tussen de 4 en 8 uur.

Kan ik mijn laadpunten delen met andere bedrijven of particulieren?

Zeker, je kunt laadpunten delen. Netwerk Nederland geeft je advies over hoe je dit het beste kunt aanpakken en welke oplossingen het meest geschikt zijn voor het delen van jouw laadpunten.

Inzicht in energiehuishouding

Hoe lang duurt een energiecheck?

Een energiecheck duurt gemiddeld 1 tot 2 weken, afhankelijk van de complexiteit van je bedrijf en energieverbruik.

Welke gegevens moet ik opsturen voor een energiecheck?

Om een goed en volledig beeld te schetsen ontvangen we de jaarrekening, de EAN nummers en de laatste twaalf maandfacturen van je stroom- en gasaansluiting van de huidige energieleverancier. Dat is alles. Als je je huidige energiecontract ook meestuurt, kunnen we je nog beter en sneller helpen.

Wanneer begin ik resultaten te zien nadat ik jullie advies heb opgevolgd?

De snelheid waarmee je resultaten kunt verwachten hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van je bedrijf en de huidige staat van je energiehuishouding. Meestal zien onze klanten binnen enkele maanden positieve veranderingen, zowel op financieel gebied als op gebied van duurzaamheid.

Wat kost het om gebruik te maken van de de energiecheck of een advies op maat?

De energiecheck en een advies op maat zijn gratis. Als we met elkaar verder gaan, sturen we je een offerte op maat met de specifieke diensten en services waar jij blij van wordt.

Werkt het energiemonitoringssysteem alleen voor grotere bedrijven?

Ons energiemonitoringssysteem is geschikt voor zowel kleine als grote bedrijven. Of je nu een winkel runt of een grote fabriek hebt, wij kunnen je helpen om inzicht te krijgen in je energieverbruik en kosten te besparen.

Mijn bedrijf verduurzamen

Hoe lang duurt het verduurzamingsproces?

De duur van het verduurzamingsproces verschilt per bedrijf. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de huidige situatie en de doelstellingen van jouw onderneming. We doen er alles aan om het allemaal soepel te laten verlopen en efficiënt te regelen.

Kan ik subsidies krijgen voor mijn verduurzamingsproject?

Ja, er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor bedrijven die willen verduurzamen. Wij zijn gespecialiseerd in deze subsidies en helpen je bij het vinden en aanvragen van de juiste subsidieprogramma’s.

Wat zijn goede eerste stappen naar verduurzaming?

Een goede eerste stap is het analyseren van jouw huidige energieverbruik en het identificeren van mogelijkheden voor energiebesparing. Wij ondersteunen en adviseren over de meest effectieve maatregelen voor jouw specifieke situatie.

Wie zijn de juiste partners bij het isoleren van mijn gebouwen?

Wij bekijken dagelijks veel offertes van isolatiebedrijven. Helaas keuren wel veel offertes af, omdat veel isolatiebedrijven niet professioneel genoeg zijn. Hierdoor weten wij wel precies welke partners betrouwbaar zijn voor de isolatie van jouw pand.

Energiebesparingsplicht

Kan Netwerk Nederland mij helpen met het implementeren van de voorgestelde maatregelen?

Absoluut! Naast het verstrekken van advies kunnen wij je ook ondersteunen bij de implementatie van de voorgestelde energiebesparende maatregelen. Onze experts en partners hebben genoeg ervaring en weten hoe ze dat handig voor je kunnen regelen.

Wat gebeurt er als ik niet voldoe aan de Energiebesparingsplicht?

Als je niet voldoet aan de Energiebesparingsplicht, riskeer je boetes vanuit de overheid. Daarnaast loop je het risico op reputatieschade en verlies van klanten. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je aan deze verplichting voldoet.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie na het implementeren van de energiebesparende maatregelen?

De energiebesparingplicht schrijft voor dat je maatregelen moet treffen die je binnen 5 jaren terug kunt verdienen.

Hoe snel je verbeteringen merkt na het nemen van die energiebesparende stappen, verschilt per bedrijf. Meestal kun je wel binnen een paar maanden tot een jaar de positieve effecten zien, zoals lagere energierekeningen en minder verbruik. 

Netwerk Nederland

Eerlijke energietarieven, zakelijk verduurzamen en zelf energie opwekken. Wij zorgen dat u uw zakelijke ambities op het gebied van zakelijke energie waarmaakt. Door héél scherp in te kopen, onze kennis met u te delen en u toegang te geven tot geweldige producten.

Wij helpen MKB-ers met

Contactgegevens

Welbergweg 79
7556 PE Hengelo (ov)
Nederland

074-2504552
advies@netwerknederland.nl
KvK 69170029
BTW NL8577 648 83 B01

Volg ons

© 2024 · Netwerk Nederland