Coronacrisis: energiecontracten aanpassen

Gas en stroom worden net als aandelen verhandeld via beurzen. Dit betekent dat prijzen mede bepaald worden door vraag en aanbod. De afgelopen jaren hebben we de energieprijzen fors zien stijgen. In een periode van een paar jaar zijn prijzen bijna verdubbeld. Daarbij hielden de meeste experts er rekening mee dat energie de aankomende jaren nog duurder zou worden. Door het Coronavirus is nu echter een groot deel van de wereld tijdelijk stil gezet waardoor de vraag naar energie fors gedaald is. Energieprijzen zijn zelfs gedaald naar het niveau van eind 2017. Deze lage tarieven kunt u nu voor de aankomende jaren vastzetten.

 

Netwerk Nederland heeft na overleg met energieleveranciers de volgende mogelijkheden onderhandeld.

 

Optie 1: Het middelen van de tarieven

Hierbij verlengen we de overeenkomst die u via Netwerk Nederland heeft afgesloten en wordt het gemiddelde tarief de nieuwe prijs gedurende alle jaren. Hiervoor worden nooit extra kosten in rekening gebracht.

 

Optie 2: Het verlengen van de inkoop

Hierbij wordt er een nieuwe overeenkomst tegen de huidige tarieven gecontracteerd. Deze overeenkomst start pas nadat onze eerder gecontracteerde overeenkomsten zijn afgelopen. Ook voor het verlengen worden nooit extra kosten in rekening gebracht.

 

Optie 3: Het oversluiten van de huidige overeenkomsten

In sommige situaties kan het zeer rendabel zijn de reeds vastgelegde overeenkomsten te annuleren en nieuwe overeenkomsten af te sluiten. Voor het vroegtijdig beëindigen van alle lopende contracten brengen de energieleveranciers wel kosten in rekening. In veel gevallen is het voordeel echter zo groot dat afkopen verstandig is.

 

Welke optie het beste bij uw bedrijf past is natuurlijk maatwerk. Onze specialisten zullen op basis van uw situatie de verschillende mogelijkheden uitwerken. Voor de bovenstaande dienstverlening berekenen we u uiteraard geen extra kosten. Als extra zekerheid worden alleen de tarieven en leveringsperiode vastgelegd. Er is dus geen minimum afname waardoor ook uw bedrijf de aankomende jaren kan profiteren van deze uitzonderlijke marktomstandigheden.

 

Indien u meer informatie wil over onze dienstverlening kunt u contact opnemen via 0541-723987 of door een email te zenden naar service@netwerknederland.nl. Hoewel we ons best doen u zo snel mogelijk te helpen kan het door de vele aanvragen wat langer duren dan u van ons gewend bent. Wij vragen hiervoor uw begrip en medewerking.

 

Met vriendelijke groet,

Team Netwerk Nederland

Netwerk Nederland

Over ons

Wij helpen ondernemend Nederland met het oplossen van ondoorzichtige en complexe energievraagstukken. Ons team van specialisten ontzorgt uw bedrijf volledig.

Lees meer
Klanten-vertellen1

Gratis Quick Scan

Wij bekijken of u in aanmerking komt voor terugvordering van dubbel betaalde overheidsheffingen en onterecht in rekening gebrachte energiekosten.

Lees meer

Contact

Met 1 vast aanspreekpunt regelen wij ook uw energiemanagement en -beheer. Neem contact op voor meer info.

Lees meer