MKB uitdaging

Ik heb een geschil met energieleverancier of netbeheerder

Heeft u als ondernemer te maken met een geschil met uw energieleverancier of netbeheerder? Wij begrijpen dat dat frustrerend is en zijn er om u te helpen samen een goede oplossing te vinden.

Onze missie is om u als ondernemer te beschermen en ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft. We kunnen u helpen bij verschillende soorten geschillen. Zoals onredelijke tariefverhogingen, problemen met uw energiemeter, slechte communicatie en nog veel meer.

Hulp bij geschillen

Onrechtmatige kosten en boetes

Soms rekenen energieleveranciers onterechte kosten door. U ontvangt een ingewikkelde factuur, waardoor u het niet meer begrijpt. Ook houden leveranciers zich niet aan de regels voor kleinzakelijke aansluitingen. Als u een contract voortijdig annuleert, rekenen ze meer kosten door dan mag. Gelukkig weten wij wel wat de regels zijn. En kunnen we namens u die kosten terugvorderen of zelfs voorkomen.

Dubbel energiecontract

Het gebeurt vaak dat ondernemers verkeerd worden ingelicht en daardoor twee energiecontracten hebben. Eén van de energieleveranciers kan niet leveren, met een opzegboete voor de ondernemer als resultaat. Wij kijken naar wat bewezen kan worden als onrechtmatigheid. Zo wordt de schade beperkt of zelfs voorkomen. Als het nodig is, claimen we de schade bij oneerlijke energieverkopers.

Ongewenste overstap

U wordt vaak benaderd voor een nieuw energiecontract door een inkoopcollectief of energieleverancier. Ze beloven u dat ze op zoek gaan naar het beste energiecontract. Ondanks de belofte dat u alleen informatie zou ontvangen, kan het zijn dat u ongewenst van energieleverancier bent veranderd.

Niet nakomen vast laag tarief

Omdat de energieprijzen flink zijn gestegen, kunnen energieleveranciers de afgesproken vaste tarieven niet nakomen. Zij beschouwen dit als overmacht door de huidige crisis. U hebt recht op nakoming van de leveringsovereenkomst. Wij kunnen namens u eisen dat alle afspraken worden nagekomen.

Faillissement

Door de crisis gaan energieleveranciers failliet. Als dat gebeurt, zorgen we eerst dat u een nieuwe leverancier krijgt. Daarna claimen we de schade bij de curator of het energiebedrijf. We kijken ook of we al betaalde kosten kunnen terugkrijgen en die als schade verrekenen.

Alles draait om tevredenheid

We willen u zo snel mogelijk helpen bij het vinden van een goede oplossing. Een geschil kan veel stress met zich meebrengen. Daarom doen we er alles aan om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. We werken hard om het geschil in uw voordeel op te lossen. Of het nu gaat om te veel betaalde kosten, het corrigeren van foutieve facturen of het verbeteren van de communicatie tussen de energieleverancier en u. Wij zijn er voor u.

Shanida Klijnstra
Hoofd klantenservice en compliance

0 + MKB-ers kiezen al voor Netwerk Nederland als zakelijk energie partner

Waarom kiezen voor Netwerk Nederland?

Bij ons staat één doel voorop: uw geschil oplossen. Wat maakt Netwerk Nederland anders dan andere organisaties?

Ervaring

We hebben al veel ondernemers geholpen en weten precies hoe we uw geschil tot een goed einde kunnen brengen. Ons team van experts heeft de knowhow om u optimaal te ondersteunen.

Onafhankelijk

We staan los van alle energieleveranciers en netbeheerders. We komen alleen voor uw belangen en rechten als ondernemer op.

Persoonlijk

We nemen uw geschil serieus. We luisteren naar uw verhaal en zorgen dat u de beste oplossing krijgt. Geen standaardaanpak, maar iets dat echt bij u als ondernemer past.

Veel gestelde vragen

We zijn er voor u met antwoorden

Liever direct contact?

Vind u het antwoord op uw vraag niet hier? Neem dan contact met ons op.

Hoe lang duurt het voordat mijn geschil is opgelost?

Hoe lang het duurt om jouw geschil op te lossen, hangt af van hoe ingewikkeld het is en de specifieke situatie. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen, zodat je weer zonder zorgen verder kunt met ondernemen.

Wat kan ik doen bij een dubbel energiecontract of ongewenste overstap?

Vraag de nieuwe energieleverancier om een bewijs dat je het contract hebt afgesloten. Volgens de wet is jouw toestemming nodig om een contract te sluiten. De energieleverancier stuurt een kopie van het contract waarop jouw handtekening staat. Of stuurt een bandopname van het telefoongesprek. Hieruit moet duidelijk blijken dat je akkoord bent gegaan met de voorwaarden.

Er is een machtiging, maar ik ben niet goed geïnformeerd door een inkoopcollectief. Wat nu?

Je hebt een contract gesloten of een machtiging afgegeven. Maar je had niet de beschikking over de juiste informatie. Je kunt een beroep doen op dwaling. Je hebt namelijk onjuiste of te weinig informatie ontvangen. Volgens de wet heb je recht om het contract te vernietigen als er sprake is van dwaling. Dit betekent dat het contract niet bestaat. Vraag altijd naar de opname van het telefoongesprek.

Ik heb een geschil met een energieleverancier en een boete gekregen, wat moet ik nu doen?

Lever ons de informatie aan die we nodig hebben. Dat gaat om: het getekende contract, de boete en de voorwaarden van het contract. Wij kijken of de boete volgens de energiewet is. Als dat niet zo is, vechten we deze boete aan.

Kan ik mijn geschil ook zelf oplossen?

Natuurlijk kun je proberen om je geschil zelf op te lossen. Maar vaak is het lastig om de juiste stappen te zetten en de nodigde juridische kennis te hebben. Wij hebben de expertise om jou professioneel te helpen en het beste resultaat te bereiken.

Wat kost de dienstverlening van Netwerk Nederland?

De kosten voor onze hulp verschillen per situatie. Als wij successen behalen, brengen wij een percentage van het resultaat in rekening. Neem contact met ons op voor een gesprek over je probleem, waarin we ook de kosten zullen bespreken. We willen het helder en duidelijk maken, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Heeft Netwerk Nederland advocaten in dienst?

Wij zijn experts in in energiemanagement. Als het nodig is kunnen we je verbinden met goede advocaten uit ons netwerk. Ook al hebben we geen eigen advocaten, we werken samen met rechtsbijstandsverzekeraars, advocaten, curators en toezichthouders.

Zakelijke energie gewoon goed geregeld

We nemen uw zaak persoonlijk op. En zorgen ervoor dat u de hulp krijgt die u nodig hebt. Laat ons u helpen om uw probleem op te lossen.