MKB uitgading

Ik moet de Energiebesparingsplicht doen

Bij de Energiebesparingsplicht draait het er simpel gezegd om dat gebouwen minder energie gebruiken. Alle kleine en grote bedrijven moeten wettelijk wat doen om hun energieverbruik te minderen.

Bij Netwerk Nederland snappen we dat energie besparen niet het makkelijkste klusje is, zeker als je als ondernemer druk bent met de dagelijkse dingen. Daarom helpen we je er graag mee op weg en maken het zo wat makkelijker voor je.

Een duidelijk en vooraf uitgestippeld plan, die we samen maken.

Een eerste stap is het uitvoeren van de energieaudit. Onze coach Daan kijkt onder andere goed naar hoeveel energie jouw bedrijf verbruikt en hoe jouw bedrijfvoering is opgebouwd. Met die info maken we een op-maat-advies, speciaal om jouw energieverbruik te verminderen én te zorgen dat je aan de wet voldoet.

De informatieplicht is de plicht om de overheid te informeren van door jou genomen maatregelen. Onze energiecoach vult samen met jou de benodigde formulieren in zodat je ook voldoet aan deze verplichting.

Daan Schrooten
Energiecoach

Subsidieaanvragen

Naast advies geven, helpen we jou ook met het regelen van subsidies voor energiebesparing. We weten veel van de subsidies die er zijn. En we zijn er om je te helpen bij de aanvragen zodat de aanvraag goed gaat.

Monitoring & rapportage

Om ervoor te zorgen dat je blijft doen wat moet voor de energiebesparingsregels, hebben we ook een service waarmee we je energieverbruik bijhouden en rapporteren. We houden constant in de gaten hoeveel je gebruikt. En we bekijken wat het effect is van de acties die je hebt gedaan. Dat rapporteren we regelmatig, zodat je altijd weet hoe het gaat en waar je nog beter kunt doen.

Hoe nu verder?

Je neemt contact met ons op. We luisteren aandachtig naar jouw situatie. We stellen enkele gerichte vragen over je bedrijf. Vervolgens gaat onze coach direct voor jou aan de slag om jouw verplichtingen richting RVO in kaart te brengen. We nemen weer contact met je op en leggen we alles uit in begrijpelijke taal, adviseren waar nodig en helpen met invullen van de formulieren.

Dirk Wiersema

Adviseur zakelijk verduurzamen

Daan Schrooten

Energiecoach

Shanida Klijnstra

Klantenservice

Veel gestelde vragen

We zijn er voor je met antwoorden

Kan Netwerk Nederland mij helpen met het implementeren van de voorgestelde maatregelen?

Absoluut! Naast het verstrekken van advies kunnen wij je ook ondersteunen bij de implementatie van de voorgestelde energiebesparende maatregelen. Onze experts en partners hebben genoeg ervaring en weten hoe ze dat handig voor je kunnen regelen.

Wat gebeurt er als ik niet voldoe aan de Energiebesparingsplicht?

Als je niet voldoet aan de Energiebesparingsplicht, riskeer je boetes vanuit de overheid. Daarnaast loop je het risico op reputatieschade en verlies van klanten. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je aan deze verplichting voldoet.

Hoe lang duurt het voordat ik resultaat zie na het implementeren van de energiebesparende maatregelen?

De energiebesparingplicht schrijft voor dat je maatregelen moet treffen die je binnen 5 jaren terug kunt verdienen.

Hoe snel je verbeteringen merkt na het nemen van die energiebesparende stappen, verschilt per bedrijf. Meestal kun je wel binnen een paar maanden tot een jaar de positieve effecten zien, zoals lagere energierekeningen en minder verbruik. 

Zakelijke energie gewoon goed geregeld

Ons team van experts helpt je graag bij het naleven van de wetgeving en het verminderen van jouw energieverbruik. Laat ons de last van de Energiebesparingsplicht van je schouders nemen, zodat jij je kunt richten op jouw kernactiviteiten.

  • Wat wij doen
  • Over ons
  • Nieuws