MKB uitdaging

Mijn eigen energie opwekken

Als ondernemer wil je graag bijdragen aan een duurzame toekomst. Met zonnepanelen of een windmolen voorzie je jouw bedrijf van groene stroom én bespaar je op je energiekosten.

Zakelijk energie opwekken kan op verschillende manieren. Netwerk Nederland begeleidt de plaatsing van zonnepanelen en windmolens. 

Zonnepanelen en windmolens

Zonnepanelen zijn een populaire keuze voor het opwekken van eigen energie. Ze zetten zonlicht om in elektriciteit en zijn eenvoudig te installeren op het dak van je bedrijfspand. Zonnepanelen hebben een lange levensduur en vereisen weinig onderhoud. Ook zijn er diverse subsidie en regelingen beschikbaar die investeren in zonnepanelen aantrekkelijk maken.

Naast zonnepanelen kan ook een windmolen een interessante optie zijn voor het opwekken van eigen energie. Vooral voor bedrijven met genoeg ruimte en de juiste plek is het een strategische keuze. Een windmolen kan veel energie opwekken, niet alleen voor je eigen bedrijf, maar ook voor andere bedrijven in de buurt.

0 + MKB-ers kiezen al voor Netwerk Nederland als zakelijk energiepartner

Waarom eigen energie opwekken?

Besparen

Zelf energie opwekken betekent minder kosten op je energierekening. Zonne- en windenergie zijn gratis en nooit op. De eerste investering lijkt misschien hoog, maar op de lange termijn bespaar je aanzienlijk.

Duurzaam

Je geeft een duidelijk signaal af dat jouw bedrijf begaan is met het milieu en de toekomst van onze planeet

Onafhankelijk

Eigen energieproductie maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers en hun wisselende prijzen. Jij hebt de controle over je energievoorziening, bepaalt hoeveel je opwekt en gebruikt.

Start ook met het opwekken van eigen energie​

In 5 steppen begeleiden wij de aanschaf van zonnepanelen of windmolens. 

Energiebehoefte bepalen

We onderzoeken je energieverbruik voordat je eigen energie gaat opwekken. Zo weet je hoeveel zonnepanelen of windmolens je nodig hebt en welk vermogen ze nodig hebben

Locatie onderzoek

We controleren of jouw bedrijfspand geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen of windmolen(s).

Aanvragen offertes

We gaan voor je op zoek naar een goede en betrouwbare leverancier voor het regelen van zonnepanelen of een windmolen.

Installatie

De zonnepanelen of windmolen wordt geplaatst en aangesloten op het elektriciteitsnet van jouw bedrijf.

Nazorg en onderhoud

Je hoeft je geen zorgen te maken over nazorg en onderhoud voor je groene installatie.

Hoe nu verder?

Je neemt contact met ons op. We luisteren aandachtig naar jouw behoeften. We stellen enkele gerichte vragen over je bedrijf. Vervolgens gaan onze consultants direct voor jou aan de slag om de offertes op te vragen. Als we de juiste hebben ontvangen, nemen we weer contact met je op. Onze experts op het gebied van zonnepanelen en windmolens:

Dirk Wiersema

Adviseur zakelijk verduurzamen

Daan Schrooten

Coach zakelijk verduurzamen

Sebastiaan Wassink

Consultant zakelijk verduurzamen

Veel gestelde vragen

We zijn er voor je met antwoorden

Liever direct contact?

Vind je het antwoord op jouw vraag niet hier? Neem dan contact met ons op.

Waarom zou je je eigen energie willen opwekken?

Het opwekken van je eigen energie heeft verschillende voordelen. Het draagt bij aan een duurzame wereld. Je vermindert jouw CO2-uitstoot en verkleint daarmee je ecologische voetafdruk.

Waarom zijn zonnepanelen en windmolens financieel aantrekkelijk?

 Je bespaart op je energierekening en kunt zelfs geld verdienen door de overtollige energie terug te leveren aan het netwerk. Bovendien neemt de waarde van je bedrijfspand toe als je investeert in een duurzame energieopwekking.

Wat is het verschil tussen zonnepanelen en een windmolen?

 Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, terwijl een windmolen gebruikmaakt van de kracht van de wind. Beide methoden zijn effectief voor het opwekken van duurzame energie, maar de keuze hangt af van verschillende factoren, zoals de locatie en beschikbare ruimte.

Hoeveel zonnepanelen of windmolen(s) heb ik nodig voor mijn bedrijf?

Het benodigde aantal zonnepanelen of windmolens hangt af van verschillende factoren, zoals het energieverbruik van je bedrijf en de beschikbare ruimte. Netwerk Nederland kan een nauwkeurige berekening maken om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om in je energiebehoefte te voorzien.

Kan ik ook gebruikmaken van subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen of een windmolen?

Ja, er zijn diverse subsidies en regelingen beschikbaar voor ondernemers die willen investeren in groene energie. Onze adviseurs helpen je hier graag hiermee verder.

Kan ik zonnepanelen of een windmolen huren of leasen voor mijn bedrijf?

Ja, er zijn verschillende mogelijkheden om zonnepanelen of een windmolen te huren of leasen voor jouw bedrijf. Dit kan een interessante optie zijn als je niet direct het kapitaal hebt om de panelen zelf aan te schaffen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen en windmolens voor mijn bedrijf?

De terugverdientijd van zonnepanelen en windmolens varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de initiële investering, de hoeveelheid opgewekte energie en de besparing op de energierekening. Over het algemeen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 6 en 10 jaar. De terugverdientijd van een windmolen ligt tussen de 5 en 6 jaar.

Zakelijke energie gewoon goed geregeld

Neem vandaag nog contact op met Netwerk Nederland en ontdek de mogelijkheden om zelf energie op te wekken. We staan klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van een groene en kostenbesparende energietoekomst.

  • Wat wij doen
  • Over ons
  • Nieuws