Vragen over zakelijke energie?
074-2504552
Bel ons
074-2504552
Plan een afspraak
Vragen over zakelijke energie?074-2504552

Loket energiezaken

Steeds veranderende regels vragen om een proactieve aanpak. 

Direct persoonlijke hulp bij geschillen en advies over wet- en regelgeving energie & verduurzaming

Energie is een primaire levensbehoefte. Daarom moeten energiebedrijven zich houden aan speciale wetten en regels. Daarnaast verplicht de overheid alle bedrijven om te verduurzamen.  Deze steeds veranderende regels vragen om een proactieve aanpak van alle mogelijke energiebesparende maatregelen. 

In de energiesector gaat veel geld om. Hoewel de meeste energiebedrijven een integere dienstverlening nastreven ontstaat er toch schade door misleidende verkopers. Doordat wij de wetten en regels goed kennen staan wij gedupeerden bij in claimprocedures. Waar nodig werken we samen met rechtsbijstand, advocaat en/of de toezichthouder ACM. 

Terugvorderen onrechtmatige kosten en boetes

Energieleveranciers brengen soms onrechtmatige kosten in rekening. Door de complexe facturen is dit voor de meeste afnemers niet te controleren. Daarnaast houden een aantal energieleveranciers zich niet aan de geldende richtlijnen voor kleinzakelijke aansluitingen. In het geval voor het voortijdig annuleren van een overeenkomst berekenen zij meer kosten dan wettelijk is toegestaan. Wij kennen de richtlijnen en wij kunnen namens uw organisatie deze kosten terugvorderen of voorkomen.

Dubbel contract na misleiding of ongewenste overstap

Dubbel energiecontract

Het komt regelmatig voor dat afnemers onjuist worden geïnformeerd met een dubbel contract als gevolg. Hierdoor zal één van de energieleveranciers niet kunnen leveren en u daardoor altijd een opzegvergoeding in rekening brengen.  Onze experts onderzoeken welke onrechtmatigheden kunnen worden bewezen waardoor de schade kan worden beperkt of zelfs voorkomen. Waar nodig zullen we de schade claimen bij oneerlijke energieverkopers.

Ongewenste overstap naar een andere energieleverancier

Ook zien wij regelmatig dat afnemers door een inkoopcollectief of door een energieleverancier worden benaderd voor een nieuw energiecontract. Een inkoopcollectief is een bedrijf dat voor u en andere ondernemers uitzoekt wat het beste energiecontract is. Terwijl u is toegezegd dat u alleen informatie opgestuurd zou krijgen, kan het zijn dat u ongewenst van energieleverancier bent veranderd.

Niet nakoming vast laag tarief

Een aantal energieleveranciers heeft gespeculeerd met de inkoop en verkoop van energie. Doordat de energietarieven fors gestegen zijn kunnen deze partijen de met u overeengekomen vaste tarieven niet nakomen.  Hoewel de energieleveranciers de huidige crisis als onmacht bestempelen heeft u recht op het nakomen van de leveringsovereenkomst. Wij kunnen namens u naleving van alle afspraken claimen.

Hulp na faillissement energieleveranciers

Door de crisis zijn diverse energieleveranciers failliet gegaan. Waar nodig zullen we uw bedrijf eerst helpen met een nieuwe energieleverancier. Daarna claimen we de schade van het niet nakomen van het overeengekomen tarief bij de curator of het energiebedrijf. Hierbij zullen we waar mogelijk reeds betaalde kosten terugvorderen en als schade verrekenen.

Kenniscentrum energie en verduurzamen

Netwerk Nederland werkt samen met een groot netwerk van toonaangevende kennispartners. Door expertise uit te wisselen kunnen we onze klanten goed informeren. Waar nodig delen we onze kennis met scholen, overheden en het bedrijfsleven. Onze werknemers worden constant bijgeschoold met up to date vakkennis.

Advies aan energiebedrijven

Onze experts adviseren energiebedrijven hoe om te gaan met de verschillende richtlijnen voor kleinzakelijke aansluitingen omtrent contracten en opzegvergoedingen. Waar nodig hebben we vertrouwelijk overleg met de toezichthouder ACM.

Veel gestelde vragen over Loket energiezaken

U kunt via de contactformulieren op deze website contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op. Of u kunt telefonisch contact opnemen met onze afdeling advies en ondersteuning via telefoonnummer 074-2504552.

Wij hebben veel ervaring op het gebied van het toepassen van de geldende wetten en regels voor kleinzakelijke aansluitingen. waar nodig communiceren wij met de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM)

Vraag de nieuwe energieleverancier om een bewijs dat u het contract heeft afgesloten. Volgens de wet is er namelijk toestemming nodig om een contract te sluiten.De energieleverancier kan het contract bewijzen door u bijvoorbeeld een kopie van het contract te sturen waarop uw handtekening staat. Of het sturen van de bandopname van het telefoongesprek. Uit 1 van beide moet duidelijk blijken dat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden.

Met een machtiging mogen wij, maar ook een inkoopcollectief een contract namens u afsluiten. Vraag daarom om bewijs van de afgegeven machtiging. Als er geen machtiging is afgegeven, bent ook niet gebonden aan het contract.

U heeft een contract gesloten, of een machtiging afgegeven, maar u beschikte hierbij niet over de juiste informatie. Met deze informatie had u wel een goede keuze kunnen maken? Dan kunt u een beroep doen op dwaling. Dwaling ontstaan doordat het inkoopcollectief of de energieleverancier u verkeerde of te weinig informatie geeft. Volgens de wet heeft u het recht om het contract te vernietigen als er sprake is van dwaling. Dit betekent dat het contract niet bestaat. Hierbij is het wel belangrijk dat de energieleverancier of het inkoopcollectief weet wat belangrijk voor u is. Vraag hierin altijd naar de opname van uw telefoongesprek.

Komt u er na bovenstaand advies niet uit met het inkoopcollectief of de energieleverancier? Neem dan contact op met onze afdeling advies en ondersteuning op telefoonnummer 074-2504552. Onze adviseurs zitten met raad en daad voor u klaar. Ze kunnen u helpen met een plan van aanpak.

Wij helpen ondernemers die schade hebben geleden door het faillissement van de energieleverancier. Neem zo snel mogelijk contact op met één van onze adviseurs of consultants voor een eerste adviesgesprek.

Deze trajecten zijn altijd maatwerk, waarbij wij een deel direct in rekening brengen. Als wij successen behalen, brengen wij een percentage van het resultaat in rekening.

Wij zijn gespecialiseerd in energiemanagement. Waar nodig kunnen wij u in contact brengen met gespecialiseerde advocaten uit ons netwerk. Hoewel wij zelf geen advocaten in dienst hebben, werken wij regelmatig samen met rechtsbijstandsverzekeraars, advocaten, curators en toezichthouders.

Dit is de factuur die u krijgt op basis van onze dienstverlening. Dit is op basis van uw jaarvolume en gecontracteerde jaren.

U moet voor ons zoveel mogelijk informatie aanleveren, waaronder getekende contract, de boete en voorwaarde van het contract. Wij als Netwerk Nederland hebben hier een dienstverlening voor om de boete aan te vechten. Wij kijken of de boete conform is met de energiewet, als dit niet zo is vechten wij deze aan.

Uw energiezaken goed geregeld!

Samenwerken met Netwerk Nederland betekent dat uw energiezaken gewoon goed geregeld zijn. Wij zorgen ervoor dat u kunt doen waar u goed in bent. Informeer vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen.

Bel met ons
Onze adviseurs zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 12:00 uur via 074-2504552

Stuur ons een e-mail
Onze afdeling advies en ondersteuning is per e-mail bereikbaar op
advies@netwerknederland.nl

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.