NieuwsGeschil met energiebedrijvenWaarschuwing: meerdere energieleveranciers stoppen levering stroom en gas

Waarschuwing: meerdere energieleveranciers stoppen levering stroom en gas

De energieleveranciers kopen energie via verschillende beurzen. Deze energie wordt daarna met een winstmarge aan de afnemers verkocht. Het is van groot belang dat het te verwachten afnamevolume ook via de beurs wordt ingekocht. De volumes qua afname en inkoop dienen dus in balans te zijn. Volume dat niet voldoende is ingekocht dient te worden bijgekocht tegen de dan geldende tarieven. Doordat de tarieven zo extreem gestegen zijn, wordt er nu met een gigantisch verlies energie ingekocht. Diverse energieleveranciers kunnen of willen dit verlies niet lopen. Er zijn meerdere energieleveranciers die lopende contracten vroegtijdig éénzijdig annuleren en/of aan het einde van de overeenkomst de levering aan klanten beëindigen.

Afnemers die hiervan slachtoffer dreigen te worden, dienen rekening te houden met torenhoge stijgingen van de energiekosten. Hoewel deze werkwijze de aandacht heeft van de toezichthouder ACM hebben slachtoffers het nakijken. Om te voorkomen dat ook uw onderneming hier schade van ondervindt, is het van belang dat uw huidige en eventueel reeds afgesloten energiecontracten worden gecontroleerd. Waar nodig zullen we misstanden melden bij de ACM en namens uw organisatie voor uw belangen opkomen. U kunt met ons contact opnemen via advies@netwerknederland.nl of door tijdens kantooruren contact op te nemen via 074-2504552.

Netwerk Nederland

Eerlijke energietarieven, zakelijk verduurzamen en zelf energie opwekken. Wij zorgen dat u uw zakelijke ambities op het gebied van zakelijke energie waarmaakt. Door héél scherp in te kopen, onze kennis met u te delen en u toegang te geven tot geweldige producten.

Wij helpen MKB-ers met

Contactgegevens

Welbergweg 79
7556 PE Hengelo (ov)
Nederland

074-2504552
advies@netwerknederland.nl
KvK 69170029
BTW NL8577 648 83 B01

Volg ons

© 2024 · Netwerk Nederland