Vragen over zakelijke energie?
074-2504552
Contact
Vragen over zakelijke energie?074-2504552
Volg ons

Hulp na misleiding

Dubbel contract na misleiding of ongewenste overstap

Dubbel energiecontract

Het komt regelmatig voor dat afnemers onjuist worden geïnformeerd met een dubbel contract als gevolg. Hierdoor zal één van de energieleveranciers niet kunnen leveren en u daardoor altijd een opzegvergoeding in rekening brengen.  Onze experts onderzoeken welke onrechtmatigheden kunnen worden bewezen waardoor de schade kan worden beperkt of zelfs voorkomen. Waar nodig zullen we de schade claimen bij oneerlijke energieverkopers.

Ongewenste overstap naar een andere energieleverancier

Ook zien wij regelmatig dat afnemers door een inkoopcollectief of door een energieleverancier worden benaderd voor een nieuw energiecontract. Een inkoopcollectief is een bedrijf dat voor u en andere ondernemers uitzoekt wat het beste energiecontract is. Terwijl u is toegezegd dat u alleen informatie opgestuurd zou krijgen, kan het zijn dat u ongewenst van energieleverancier bent veranderd.

Veel gestelde vragen over dubbel contract na misleiding of een ongewenste overstap

Vraag de nieuwe energieleverancier om een bewijs dat u het contract heeft afgesloten. Volgens de wet is er namelijk toestemming nodig om een contract te sluiten.De energieleverancier kan het contract bewijzen door u bijvoorbeeld een kopie van het contract te sturen waarop uw handtekening staat. Of het sturen van de bandopname van het telefoongesprek. Uit 1 van beide moet duidelijk blijken dat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden.

Met een machtiging mogen wij, maar ook een inkoopcollectief een contract namens u afsluiten. Vraag daarom om bewijs van de afgegeven machtiging. Als er geen machtiging is afgegeven, bent ook niet gebonden aan het contract.

U heeft een contract gesloten, of een machtiging afgegeven, maar u beschikte hierbij niet over de juiste informatie. Met deze informatie had u wel een goede keuze kunnen maken? Dan kunt u een beroep doen op dwaling. Dwaling ontstaan doordat het inkoopcollectief of de energieleverancier u verkeerde of te weinig informatie geeft.Volgens de wet heeft u het recht om het contract te vernietigen als er sprake is van dwaling. Dit betekent dat het contract niet bestaat. Hierbij is het wel belangrijk dat de energieleverancier of het inkoopcollectief weet wat belangrijk voor u is. Vraag hierin altijd naar de opname van uw telefoongesprek.

Komt u er na bovenstaand advies niet uit met het inkoopcollectief of de energieleverancier? Neem dan contact op met onze afdeling advies en ondersteuning op telefoonnummer 074-2504552. Onze adviseurs zitten met raad en daad voor u klaar. Ze kunnen u helpen met een plan van aanpak.

Heeft u een vraag over een geschil met een energiebedrijf? 

Neem gerust contact met mij op. Ik ben uw persoonlijk aanspreekpunt op het gebied van compliance. Ik leg u onze werkwijze graag verder uit en samen kijken we wat wij voor u kunnen betekenen. 

Shanida Klijnstra
Adviseur compliance

Telefonisch

Wilt u direct contact? Ik ben op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 12:00 uur via 074-2504552

Per e-mail

Per e-mail bereikt u mij via
advies@netwerknederland.nl

Of vul onderstaand contactformulier in. Onze afdeling advies en ondersteuning neemt dan binnen 2 werkdagen contact met u op.