NieuwsEnergieoplossingNetwerk Nederland maakt duidelijk inzichtelijk hoe en hoeveel wij kunnen besparen

Netwerk Nederland maakt duidelijk inzichtelijk hoe en hoeveel wij kunnen besparen

De Vossenberg begon ooit als een bescheiden kampeerterrein, begin jaren ’70. Intussen telt de camping 180 seizoens- en 60 passantenplekken en is het bedrijf uitgebreid met een partycentrum dat buiten de schoolvakanties op volle toeren draait.

Maarten Pannekoek en zijn compagnon Harry Logtenberg maken er in deze tijd veel werk van om hun energiekosten te verlagen. Zij laten zich daarin adviseren en begeleiden door Netwerk Nederland, dat er onder meer in slaagde om de Vossenberg een aantrekkelijk vast energiecontract voor meerdere jaren aan te bieden.

Reëel meedenken

Toen de energieprijzen omhoog schoten, ging de Vossenberg op zoek naar een partij die kon helpen bij het goedkoper inkopen van energie, vertelt Maarten. “Via een zoektocht op internet kwamen we Netwerk Nederland op het spoor. We kenden ze tot op dat moment niet, maar hadden vanaf het begin een prettig gevoel bij onze contactpersoon. Dat is iemand die geen mooie verhalen ophangt maar op een reële manier met ons meedenkt over de mogelijkheden. Wat ik ook fijn vind: we worden niet van het kastje naar de muur gestuurd. Dat hebben we bij de grote energiereuzen wel anders ervaren.”

Energiebespaarplan

In samenwerking met gespecialiseerd partner Facilicom stelde Netwerk Nederland ook een energiebespaarplan op voor de Vossenberg. “Dat was bijzonder nuttig voor ons. Wij zijn heel erg van het investeren en innoveren om dingen beter te maken, maar het is wel mooi als je daarin de juiste prioriteiten kunt stellen. We hebben intussen al heel wat dingen opgepakt.”

Zwembad verwarmd door heatpipes

Een belangrijke energie-innovatie heeft te maken met het zwembad. “Daar hebben we een verwarmingssysteem geïnstalleerd met zogeheten heatpipes. Het water wordt vanuit het zwembad door buizen gepompt en door zonne-energie heel snel verwarmd, waarna het weer het zwembad in gaat. Dat scheelt enorm veel energie, want vroeger verwarmden we het zwembad met een grote gasketel, die stond 24 uur per dag aan. Nu draaien we eigenlijk de hele zomer op zonlicht. We hebben vaak zelfs overcapaciteit, en die willen we gaan gebruiken om de doucheruimtes te verwarmen.”

Bewustwording

Een andere slimme innovatie die de Vossenberg met succes toepaste, is een ICY-systeem. “Alle seizoenplekken zijn nu voorzien van een slimme meter, met een eigen stroomkabel. De gasten hebben ook de beschikking over een bijbehorende app waarmee ze zelf realtime hun stroomverbruik kunnen volgen. Ze kunnen de stroom in hun caravan zelfs op afstand aan- of uitzetten. Dit systeem levert een grote bijdrage aan de bewustwording. Mensen zien hoeveel stroom ze verbruiken en gaan er soms zelfs een sport van maken om te besparen. Het is een groot succes, daarom gaan we dit systeem ook nog toepassen op de passantenplekken.”

Blij met Netwerk Nederland

Maarten zou niet aarzelen om Netwerk Nederland bij anderen aan te bevelen. “Ze hebben merkbaar expertise en maken duidelijk inzichtelijk hoe en hoeveel wij kunnen besparen. Daarbij hebben ze ook oog voor een goede balans tussen duurzaamheid en comfort. Verder zijn ze bereikbaar en reageren ze supersnel als we vragen hebben. En ze doen wat ze beloven, dat vind ik ook heel belangrijk.”

Netwerk Nederland

Eerlijke energietarieven, zakelijk verduurzamen en zelf energie opwekken. Wij zorgen dat u uw zakelijke ambities op het gebied van zakelijke energie waarmaakt. Door héél scherp in te kopen, onze kennis met u te delen en u toegang te geven tot geweldige producten.

Wij helpen MKB-ers met

Contactgegevens

Welbergweg 79
7556 PE Hengelo (ov)
Nederland

074-2504552
advies@netwerknederland.nl
KvK 69170029
BTW NL8577 648 83 B01

Volg ons

© 2024 · Netwerk Nederland