NieuwsEnergieoplossingHet advies van Netwerk Nederland heeft ons veel kosten bespaard

Het advies van Netwerk Nederland heeft ons veel kosten bespaard

Wouter Ploeg is eigenaar van Eduhint. Deze onderneming, met vestigingen in Ede en Heerenveen, ontwikkelt lesmethodes voor het onderwijs. Op het gebied van energie en verduurzaming laat Wouter zich terzijde staan door Netwerk Nederland.

In Ede bevindt Eduhint zich in een kantoorpand waarvan Wouter zelf eigenaar is en waarin ook nog vijf andere bedrijven gevestigd zijn. Dat Wouter verduurzaming al langere tijd serieus neemt, blijkt wel uit het feit dat het pand voldoet aan energielabel A+, waar minimaal C verplicht is.

Dure investering voorkomen

Als volgende stap in verduurzaming overwoog Wouter zonnepanelen op het pand te laten plaatsen. “Ik stond al op het punt om daar een flinke investering in te doen, maar voor de zekerheid heb ik eerst Netwerk Nederland ingeschakeld voor analyse en advies. Zij stelden vast dat wij als grootverbruiker in een gebied zitten waar we op dit moment niet kunnen terugleveren. Daardoor zijn zonnepanelen nu niet rendabel voor ons. We hebben de investering dan ook uitgesteld tot er weer voldoende capaciteit op het elektriciteitsnetwerk is om terugleveren mogelijk te maken. Het advies van Netwerk Nederland heeft ons veel kosten bespaard.”

De goedkoopste energie tegen de beste voorwaarden

Min of meer parallel aan het bovenstaande deed Wouter een beroep op Netwerk Nederland voor het strategisch inkopen van gas en elektriciteit voor een periode van vier jaar. “Zij hebben me geholpen de goedkoopste energie in te kopen tegen de beste voorwaarden. Het mooie is dat ze werken vanuit het brede perspectief van energiemanagement. De gemiddelde ondernemer heeft weinig verstand van energie en alles wat ermee samenhangt, en al helemaal geen tijd om zich erin te verdiepen. Contracten zijn moeilijk te beoordelen en te vergelijken, en bij de leveranciers word je vaak geconfronteerd met slechte klantenservice.”

Ook minder energieverbruik

Wouter is blij met de zekerheid die de strategische inkoop van Netwerk Nederland hem biedt: “Ik weet nu voor jaren precies waar ik aan toe ben, en als eigenaar van een kantoorpand kan ik die kennis ook doorvertalen naar de kosten voor mijn huurders. Bovendien helpt Netwerk Nederland me met gerichte analyses om onnodig elektriciteitsverbruik te beperken en zo het totale verbruik te verlagen. Dat scheelt niet alleen extra in de kosten, het is ook nog eens goed voor de duurzaamheid van de bedrijfsvoering.”

Complete ontzorging

Wouter kwam destijds in contact met Netwerk Nederland via een zoektocht op internet. “Wat ik op hun website zag, sprak me aan. Ik ben er ook langs geweest, om een gevoel te krijgen bij deze partij. Dat gevoel was eigenlijk direct goed en dat is sindsdien ook zo gebleven. Ze staan er onafhankelijk in en ik heb altijd snel de juiste mensen aan de lijn. Ik heb één aanspreekpunt voor energie en hoef zelf geen contact meer te zoeken met leveranciers. Dat doen zij allemaal voor me. Het is echt complete ontzorging, en dat geeft rust.”

Netwerk Nederland

Eerlijke energietarieven, zakelijk verduurzamen en zelf energie opwekken. Wij zorgen dat u uw zakelijke ambities op het gebied van zakelijke energie waarmaakt. Door héél scherp in te kopen, onze kennis met u te delen en u toegang te geven tot geweldige producten.

Wij helpen MKB-ers met

Contactgegevens

Welbergweg 79
7556 PE Hengelo (ov)
Nederland

074-2504552
advies@netwerknederland.nl
KvK 69170029
BTW NL8577 648 83 B01

Volg ons

© 2024 · Netwerk Nederland