NieuwsEnergiekosten besparenNetbeheerders zijn gestopt met TF-signaal!

Netbeheerders zijn gestopt met TF-signaal!

Omdat het elektriciteitsnet steeds digitaler wordt, zijn de netbeheerders vanaf 1 juli 2021 gestopt met het landelijk uitzenden van het toonfrequent-signaal, oftewel het TF-signaal. Zo kunnen traditionele en niet-slimme digitale meters (ook wel conventionele meters genoemd) niet meer schakelen tussen de twee tarieven.

Maar welke impact heeft dit op uw onderneming?

Door het uitzenden van het toonfrequent-signaal (TF-signaal) kreeg uw elektrameter een seintje om te kunnen schakelen tussen uw piek- en daltarief. De term daltarief dateert uit de jaren zestig toen de elektriciteitsbedrijven begonnen om op werkdagen overdag een ander tarief te hanteren dan ’s nachts en in het weekend.

Het TF-signaal maakte dubbeltarief (ook hoog-/laagtarief genoemd) mogelijk, maar dit is een verouderde en behoorlijk kostbare techniek. Tegenwoordig zijn er nieuwere en betere manieren om te schakelen tussen verschillende tarieven, zoals de slimme meter. Slimme meters hebben een ingebouwde klok en daardoor is het toonfrequent-signaal overbodig geworden.

Heeft u al slimme meters? Dan merkt u vrijwel niets van deze verandering.

Maar heeft u géén slimme meters? Let dan op! Zonder TF-signaal kunt u alleen met een slimme meter gebruik blijven maken van een dubbel tarief. Vóórdat het signaal werd uitgezet, is aan alle klanten zonder slimme meter een gratis slimme meter aangeboden.

Maakt u gebruik van een dubbel tarief maar heeft u geen slimme meter? Neem dan spoedig contact met ons op!

Netwerk Nederland

Eerlijke energietarieven, zakelijk verduurzamen en zelf energie opwekken. Wij zorgen dat u uw zakelijke ambities op het gebied van zakelijke energie waarmaakt. Door héél scherp in te kopen, onze kennis met u te delen en u toegang te geven tot geweldige producten.

Wij helpen MKB-ers met

Contactgegevens

Welbergweg 79
7556 PE Hengelo (ov)
Nederland

074-2504552
advies@netwerknederland.nl
KvK 69170029
BTW NL8577 648 83 B01

Volg ons

© 2024 · Netwerk Nederland