NieuwsEnergie inkopenOpnieuw energieleverancier in financiële problemen

Opnieuw energieleverancier in financiële problemen

De in Hengelo gevestigde energieleverancier De Vrije Energieproducent (DVEP / Qwint) heeft aangegeven binnenkort te moeten stoppen met het leveren van energie. Dit heeft vooral grote gevolgen voor alle klanten met een contract op basis van een vast tarief. Welke gevolgen er zullen zijn voor de afnemers laat nog op zich wachten maar in vergelijkbare scenario’s hebben we moeten constateren dat gedupeerden afnemers met grote schade achterblijven. 

Opmerkelijk is dat op 17 april 2023 de situatie bij DVEP in de Tweede Kamer besproken is. Dit heeft te maken met het feit dat er onder de gedupeerden ongeveer 6.000 scholen en 100 gemeenten zijn.  Netwerk Nederland had liever gezien dat de overheid eerder in actie was gekomen voor de gedupeerden van de eerder gestopte energiebedrijven. Dit zijn veelal zakelijke afnemers welke net een coronacrisis hebben overleefd en op dit moment geconfronteerd worden met torenhoge inflatie.

Om een gezonde energiemarkt te krijgen dient het toezicht en bijbehorende handhaving fors verbeterd te worden.  Hierbij dient vooral aandacht te zijn voor het inkopen van de futures voor het kunnen nakomen van de contracten op basis van een vast tarief.   Onze specialisten hebben de afgelopen periode hier aandacht voor gevraagd tijdens overleg met de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM). Tijdens dit contact doen we waar mogelijk aanbevelingen op welke wijze afnemers beter kunnen worden beschermd. 

Strategisch inkopen energie

In de afgelopen weken hebben we voor een grote groep zakelijke afnemers gas en stroom kunnen inkopen.  Gemiddeld zijn de tarieven tot 52% lager dan direct via de energieleverancier. We ontvangen regelmatig vragen over de oorzaak van deze verschillen. 

  • Netwerk Nederland werkt voor afnemers.  Onze inkopers hebben als doel een zo laag mogelijk tarief vast te leggen. De verkopers van een energiebedrijf werken in het belang van de energieleverancier. Hoe hoger het tarief hoe hoger de commissie voor de verkoper
  • Energie wordt net als aandelen verhandelt via de beurs. Netwerk Nederland koopt op een andere manier in dan de standaard werkwijze van een energieleverancier. Door deze werkwijze heeft de energieleverancier een lager risico waardoor er een lagere risico-opslag berekend wordt
  • Netwerk Nederland heeft een collectief volume van meer 1 miljard kWh en m³ gas. Hierdoor kan onze inkoopafdeling op een andere wijze onderhandelen dan een individuele afnemer
  • Onze inkopers analyseren dagelijkse alle factoren welke van invloed zijn op de energietarieven. Zo wordt er soms bewust niets ingekocht en spelen we waar mogelijk in op veranderende marktomstandigheden

Indien uw bedrijf meer wil weten over de mogelijkheden van het strategische inkopen dan kunt u uw contact gegevens hier invullen.

Netwerk Nederland

Eerlijke energietarieven, zakelijk verduurzamen en zelf energie opwekken. Wij zorgen dat u uw zakelijke ambities op het gebied van zakelijke energie waarmaakt. Door héél scherp in te kopen, onze kennis met u te delen en u toegang te geven tot geweldige producten.

Wij helpen MKB-ers met

Contactgegevens

Welbergweg 79
7556 PE Hengelo (ov)
Nederland

074-2504552
advies@netwerknederland.nl
KvK 69170029
BTW NL8577 648 83 B01

Volg ons

© 2024 · Netwerk Nederland