NieuwsEnergie inkopenHoe komt het dat de energierekening per 1 januari 2024 wéér stijgt?

Hoe komt het dat de energierekening per 1 januari 2024 wéér stijgt?

De prijs van energie hangt af van veel factoren. Zo kan de prijs op de internationale markt fluctueren. Of zorgen aangepaste beleidsmaatregelen voor hogere energieprijzen. Wat zijn de vier belangrijkste oorzaken voor prijs stijging in 2024? U leest het hier.

1. Landelijke netbeheerder verhoogd kosten

De kosten van de landelijke netbeheerder TenneT zijn gestegen door investeringen in energietransitie en door hogere energieprijzen. Energieleveranciers betalen de landelijke netbeheerder transportkosten voor het transport van energie over het net. Deze kosten stijgen structureel. Naar verwachting met circa 40% voor stroomaansluitingen en circa 5% voor gasaansluitingen.

2. De energiebelasting voor gas stijgt

De overheid verhoogt de energiebelasting voor gas met € 0,093. Hierdoor hoopt de overheid Nederlanders te stimuleren om minder gas te verbruiken.

3. Einde van het prijsplafond

Om energie betaalbaar te houden voor iedereen hanteert de overheid het prijsplafond. Dit is een maximumprijs die u betaalt voor stroom en gas. Het prijsplafond wordt in 2024 niet verlengd. Waardoor u weer het energietarief uit uw contract betaald. Dit geldt alleen in het geval als het overeengekomen energietarief boven het prijsplafond ligt. In die situatie zal de energieleverancier de energiekosten volledig in rekening brengen.

4. Hoger tarief door aanvang nieuw contract

Veel ondernemers hadden nog steeds een contract met vaste tarieven van vóór de  energiecrisis. Doordat de periode met deze tarieven nu ten einde is, wordt er tegen hogere energietarieven afgerekend.

Neem contact met mij op

Wilt u uw energierekening eens goed onder de loep nemen en kijken waar u nu en in de toekomst kunt besparen?

Neem dan contact met ons op voor een gratis energieadvies gesprek. In dit persoonlijke gesprek laat ik u zien hoe ju het beste zakelijke energiecontract krijgt. Precies op uw behoeften afgestemd.

Melisia Suic

Teamleider advies & ondersteuning

Netwerk Nederland

Eerlijke energietarieven, zakelijk verduurzamen en zelf energie opwekken. Wij zorgen dat u uw zakelijke ambities op het gebied van zakelijke energie waarmaakt. Door héél scherp in te kopen, onze kennis met u te delen en u toegang te geven tot geweldige producten.

Wij helpen MKB-ers met

Contactgegevens

Welbergweg 79
7556 PE Hengelo (ov)
Nederland

074-2504552
advies@netwerknederland.nl
KvK 69170029
BTW NL8577 648 83 B01

Volg ons

© 2024 · Netwerk Nederland