Vragen over zakelijke energie?
074-2504552
Bel ons
074-2504552
Plan een afspraak
Vragen over zakelijke energie?074-2504552

Bespaar energieplan

Tot 70% minder zakelijke energie verbruiken. Gegarandeerd.

Gegarandeerd binnen 5 jaar tot 70% minder energieverbruik, met bespaar energieplan.

Door uw bedrijf te verduurzamen draagt u bij aan een CO2-neutrale toekomst. Tegelijkertijd bespaart u met ons Bespaar energieplan energiekosten en versterkt u de reputatie van uw bedrijf. 

In 5 concrete stappen helpt ons team u om alle mogelijkheden in kaart te brengen en waar nodig uit te voeren. Onze consultants bespreken uw wensen en coördineren het gehele traject. Hierbij werken we samen met uw eigen installateurs of die uit ons landelijke netwerk van vakkundige installatiebedrijven.

Stap 1 - Analyse en planning, een concreet actieplan

Samen met onze adviseurs maken we een analyse van uw energieverbruik, de quickwins en de optimalisaties op lange termijn. Met een handige tool zorgen we er samen voor dat u een breed gedragen plan heeft om uw verduurzamingsstrategie uit te kunnen voeren, en ze zetten concrete taken direct uit in uw organisatie en bij uw leveranciers. 

Stap 2 - Verspilling tegengaan door het isoleren van gebouwen en optimalisatie van installaties

Door uw gebouwen zoveel mogelijk te isoleren blijft de warmte in de winter binnen en in de zomer juist buiten. Verdere energieverspilling kan worden voorkomen door isolatie te combineren met slimme oplossingen zoals zonneschermen.

Bestaande installaties en machines aanpassen op de bedrijfstijden kan veel besparing opleveren. Daarnaast dienen oude apparaten vervroegd te worden aangepast of vervangen. Denk hierbij aan het aanpassen van verlichtingen, koel/verwarmingsinstallaties en bedrijfsinstallaties in uw productiehallen en kantoren.

direct tot

0 %
besparing

Stap 3 - Zelf energie opwekken

Door de energiecrisis zijn de tarieven voor stroom fors gestegen. Ondanks de huidige prijsdalingen zijn de energieprijzen nog steeds erg hoog in vergelijking met begin 2022. Het plaatsen van zonnepanelen of windmolens kan u volledig zelfvoorzienend maken. Indien uw dak groot genoeg is, of u heeft de ruimte om kleinschalige windmolens te plaatsen, kunt u zelfs veel geld verdienen als energieproducent. 

Als u gebruik maakt van ons inkoopprogramma voor zonnepanelen of windmolens dan nemen onze experts alle werkzaamheden voor u uit handen.

tot

0 %
besparing

Stap 4 - Verplicht energieplan aanmelden bij overheid

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. Dit is de energiebesparingsplicht. Deze geldt voor bedrijven en instellingen (Wet milieubeheer-inrichtingen) die per jaar vanaf 50.000 kWh of 25.000 maardgas of een equivalent daarvan verbruiken.

Uw onderneming is verplicht om te verduurzamen. 

Wij brengen in kaart welke verplichtingen u heeft en melden deze bij de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. Waar nodig zullen we in overleg treden met omgevingsdiensten en handhavers. Onze consultants coördineren alle stappen zodat u kunt voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. 

Stap 5 - Energiemonitoring en alerts, blijvend inzicht in verspilling

Door uw aansluitingen aan te melden bij ons energiemonitoringsysteem krijgt u blijvend een actueel en realtime overzicht van uw energieverbruik. U ziet direct op welke uren uw organisatie energie verspilt en u ontvangt alerts wanneer uw energieverbruik boven normale waarden komen.

blijvend

0 %
besparing

Veel gestelde vragen over het Bespaar energieplan

Ja. Wij controleren dagelijks veel offertes van isolatiebedrijven. Hierdoor zijn wij tot de conclusie gekomen dat wij helaas 80% van deze offertes afkeuren. De oorzaak hiervan ligt vooral in het gebrek aan professionaliteit van veel isolatiebedrijven. Hierdoor kennen wij de juiste partners voor de isolatie van uw gebouw(en).

Door het uitvoeren van de EML (Energiebesparing en Informatieplicht) volgen er maatregelen die u wettelijk gezien verplicht bent om uit te voeren. Als u contact opneemt met één van onze consultants bekijken we samen welke maatregelen prioriteit hebben.

Neemt u zo spoedig mogelijk contact op met één van onze adviseurs of consultants. Zij kunnen dan snel zien wat wij voor u kunnen betekenen.

Ieder pand is anders. Netwerk Nederland werkt samen met partners die per situatie kunnen kijken wat uw eventuele besparingsmogelijkheden zijn. Samen kijken wij met u naar oplossingen die het best passen bij uw organisatie.

Op 5 maart 2019 zijn in de Staatscourant de geactualiseerde Erkende Maatregelenlijsten energiebesparing voor de 19 bedrijfstakken gepubliceerd. Er staan nieuwe maatregelen op de lijsten en achterhaalde technieken zijn verwijderd. Ook is de reikwijdte van enkele lijsten breder met meer sub sectoren en gebouwtypen. Was u al bezig met het nemen van energiebesparende maatregelen? U hoeft een eerder uitgevoerde erkende maatregel niet direct te vervangen wanneer er een betere maatregel op de lijst staat. In de omschrijving van de nieuwe EML wordt daar rekening mee gehouden.

U kunt invulling geven aan de Energiebesparingsplicht door het uitvoeren van één van onderstaande mogelijkheden:
1. U neemt binnen uw bedrijf of instelling alle energiebesparende maatregelen die voor uw organisatie een terugverdientijd hebben van 5 jaar of minder. Het is aan het bevoegd gezag om te bepalen of u hiermee voldoet aan de energiebesparingsplicht.
2. U neemt alle toepasselijke EML-maatregelen. Door alle voor uw bedrijfstak toepasselijke maatregelen te treffen van de Erkende Maatregelenlijsten voor energiebesparing (EML) kunt u aan deze verplichting voldoen. Deze lijsten bevatten voor 19 bedrijfstakken energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.
3. Neemt uw bedrijf of de instelling een deel van de toepasselijke erkende maatregelen voor haar bedrijfstak? Voor elke toepasselijke erkende maatregel die u niet neemt moet u een gelijkwaardige of betere alternatieve maatregel nemen. Met de alternatieve maatregel moet u net zo veel of meer energie besparen als de erkende maatregel. Het is aan het bevoegd gezag om te bepalen of u hiermee voldoet aan de Energiebesparingsplicht.

De energiebespaarplicht moet u iedere 4 jaar uitvoeren. Hier zijn wel randvoorwaarden voor gesteld. Neemt u contact op met één van onze adviseurs of consultants of uw onderneming in aanmerking komt voor de EML (Energie Maatregelen Lijst).

Het toepassen van hernieuwbare energie, zoals zonne- of windenergie, geldt niet als energiebesparende maatregel. Bij energiebesparing gaat het om het voorkomen of verminderen van energieverbruik. Bijvoorbeeld om het toepassen van energiebesparende technieken zoals isoleren van uw gebouw of het toepassen van ledverlichting. Het gaat om maatregelen die het verbruik van kWh elektriciteit en/of m3 aardgas (equivalenten) verminderen.

Start ook met direct energie besparen met ons Bespaar energieplan

Samenwerken met Netwerk Nederland betekent dat u direct energie gaat besparen, tot 70% binnen 5 jaar. Informeer vrijblijvend wat wij voor u kunnen betekenen.

Bel met ons
Onze adviseurs zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 12:00 uur via 074-2504552

Stuur ons een e-mail
Onze afdeling advies en ondersteuning is per e-mail bereikbaar op
advies@netwerknederland.nl

Of vul dit formulier in, dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op.

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.