Voor bakkerijen

Hulp met energiezaken én direct tot 52% lagere energierekening voor bakkerijen

De huidige energiemarkt heeft grote impact op de continuïteit van bakkerijen. Netwerk Nederland en With Energy hebben een gezamenlijk programma ontwikkeld dat specifiek bakkers helpt met alle energiezaken. Het programma bestaat uit enkele stappen, en je kunt instappen waar jij denkt dat je wil of kunt instappen.

Even voorstellen

Thijs Houba is eigenaar van With Energy. Thijs adviseert bedrijven (pandeigenaren én huurders) in het opwekken en opslaan van groene energie. Van realisatie SDE+ subsidies, verkennen van de fiscale mogelijkheden, keuringen, beoordelingen, verzekeren tot en met het turn key opleveren van projecten, samen met zijn klanten die altijd de regie in het proces behouden.

Sebastiaan Wassink is adviseur bij Netwerk Nederland, het aanspreekpunt op het gebied van zakelijke energie in Nederland. Sebastiaan helpt ondernemers met de (dynamische) in- en verkoop van energie, op de EPEX markt en de termijnmarkten. Ook begeleiden Netwerk Nederland en With Energy ondernemers in de (verplichte) energietransitie.

0 + bakkers kiezen al voor Netwerk Nederland als zakelijk energie partner

Waar bestaat het bakkerprogramma uit?

Inventarisatie

Zelf energie opwekken betekent minder kosten op je energierekening. Zonne- en windenergie zijn gratis en nooit op. De eerste investering lijkt misschien hoog, maar op de lange termijn bespaar je aanzienlijk.

Opzeggen huidig energiecontract

We helpen jou met het opzeggen van je huidige energiecontract. Dit doen we, zodat je niet aan hoge kosten vastzit na automatische verlenging. We willen dat jij de vrijheid hebt om te kiezen wat precies bij jouw onderneming past.

Opwekken eigen energie

Op welke manier jij jouw energie opwekt, moet passen bij jouw locatie en geldende wet- en regelgeving, deze kennen wij. Wij kunnen jou objectief adviseren welke vormen van energieopwekking jij kunt toepassen voor een zo goed mogelijk resultaat.

Offertes opvragen

Nadat we weten welke installatie bij jou past en hoe jouw dakcontructie er uitziet, gaan we offertes aanvragen en analyseren. We bespreken en selecteren samen de leverancier die bij jouw past.

Tot 52% lagere energiekosten

Met een nieuw energiecontract kun je direct tot 52% besparen op jouw energierekening. Wij zorgen voor objectief advies voor een passend energiecontract én sluiten namens jou een energiecontract met gunstige voorwaarden af voor leveren en terugleveren.

Optimaliseren energieverbruik

Doordat wij gebruik maken van slimme software, kunnen we jouw energieverbruik monitoren en analyseren. We zien waar, hoe en wanneer jij energie verbruikt en we maken samen een plan om dit te optimaliseren.

"Ik heb zaken gedaan met Thijs en Sebastiaan. Dit is uitstekend bevallen. Eind september worden mijn zonnepanelen geplaatst door With Energy en vanaf januari nemen wij energie af via Netwerk Nederland. Een top samenwerking! Bij vragen, mail of bel mij gerust!"

Arjan Bras, Top’s Edelgebak & bestuurslid MCB

Hoe nu verder?

Je neemt contact met ons op. We luisteren aandachtig naar jouw behoeften. We stellen enkele gerichte vragen over je bakkerij. Vervolgens gaan onze consultants direct voor jou aan de slag. Als we de juiste hebben ontvangen, nemen we weer contact met je op. Onze experts op het gebied van energie inkopen, zonnepanelen en windmolens

Dirk Wiersema

Adviseur zakelijk verduurzamen

Daan Schrooten

Coach zakelijk verduurzamen

Sebastiaan Wassink

Consultant zakelijk verduurzamen

Zelf energie opwekken

De voordelen van zelf energie opwekken

“Er zijn nog veel bakkerijen die stappen kunnen maken in verduurzaming, vertelt Thijs Houba, eigenaar van With Energy. “Ik werd door het MCB bestuur gevraagd een presentatie te geven over verduurzaming voor bakkerijen. Inmiddels hebben al 4 bestuursleden samen met With Energy de stap gemaakt naar zonne-energie en de in- en verkoop van energie laten verzorgen door Netwerk Nederland.

Het opwekken van de eigen energie biedt direct voordeel. Sebastiaan vult Thijs aan: “Het is van groot belang dat alle grootgebruikers van energie, die in grote mate afhankelijk zijn van energieleveranciers, zo veel mogelijk zelfvoorzienend worden in de energiebehoefte. Niet alleen de wet gaat dit verplichten, maar situaties met pieken in energietarieven zoals vorig jaar gaan vaker voorkomen. De energiemarkt blijft onrustig en instabiel.”

Afhankelijk van de wensen van de ondernemer, begeleiden wij de plaatsing van zonnepanelen, de in- en verkoop van energie én het voldoen aan de wet- en regelgeving.
Thijs Houba, With Energy

Waarom is het voor bakkers interessant om zonnepanelen te nemen? Met een zonnepanelen installatie, hoe klein deze ook is, profiteer je juist van de hoge energieprijzen: je koopt minder energie in en je verkoopt opgewekte energie tegen een hoge prijs. Sebastiaan vult Thijs enthousiast aan: “En wij gaan je erbij helpen om die beste prijs te krijgen. Zakelijke energie bestaat niet alleen uit het inkopen, maar ook het verkopen van de door jou opgewekte energie is een belangrijke factor en we willen hiervoor de beste deal voor onze klanten. Daarom hebben we een gezamenlijk programma ontwikkeld voor bakkerijen waarbij de situatie per vestiging écht centraal staat. Afhankelijk van de wensen van de ondernemer, begeleiden wij de plaatsing van zonnepanelen, de in- en verkoop van energie én het voldoen aan de wet- en regelgeving, zoals de informatieplicht en SCOPE12 keuringen.”

Direct hulp!

Wil jij starten met het programma?

Sebastiaan is duidelijk: “Een eerste belangrijk advies voor alle bakkers: zeg vóór 1 oktober 2023 je energiecontract op, want op 31 december 2023 lopen veel energiecontracten af. Maar ook contracten met een langere looptijd; nú alvast opzeggen. Ook dit kunnen wij voor je regelen, want het moet wel op de juiste manier gebeuren Waarom nu al opzeggen? Indien niet tijdig wordt opgezegd, ontstaat er een hele slechte onderhandelingspositie met de energieleverancier. Energieleveranciers kunnen dan energiecontracten verlengen met hogere tarieven. Wij helpen bakkerijen op te zeggen bij de huidige energieleverancier, we bieden ze gegarandeerd de laagste energietarieven in de markt én we vinden de hoogst mogelijke terugleververgoeding. Onze klanten behouden overigens de keuzevrijheid voor een energieleverancier.”

Persoonlijk en vrijblijvend gesprek

Het programma start altijd met een persoonlijk gesprek op de locatie van de bakkerij. “Zakelijke energie is altijd maatwerk”, vertelt Thijs. “Je kunt geen energiecontract afsluiten, zonder de situatie of toekomstplannen van een bakker te kennen, maak dus vooral een afspraak én zeg het huidige energiecontract op! We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken. Thijs deelt graag zijn kennis en Netwerk Nederland zorgt voor de beste energietarieven. De bakkers hebben geen omkijken naar hun energiezaken, ze kunnen doen waar ze goed in zijn. We hebben voor sommige bakkerijen echt fors kunnen besparen.”

Zakelijke energie gewoon goed geregeld

Wil je meer weten over het energieprogramma voor bakkerijen of wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meld je dan aan via onderstaande contactgegevens of bel Thijs Houba op 06 11366 688. Wij nemen contact met je op om een afspraak van ongeveer één uur te plannen op jouw locatie.

Bel met ons

Onze adviseurs zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 12:00 uur via 074-2504552

Stuur ons een e-mail

Onze afdeling advies en ondersteuning is per e-mail bereikbaar op advies@netwerknederland.nl