Vragen over zakelijke energie?
074-2504552
Bel ons
074-2504552
Plan een afspraak
Vragen over zakelijke energie?074-2504552

Agrarische sector zoekt deskundige oplossingen voor energie-efficiëntie en optimale opbrengst

Agrarische sector zoekt deskundige oplossingen voor energie-efficiëntie en optimale opbrengst

In de agrarische sector speelt energie een cruciale rol bij het behalen van succes. Om ervoor te zorgen dat agrarische bedrijven energie geleverd krijgen tegen de gunstigste tarieven, hun energieverbruik tot het minimum beperken en de maximale opbrengst halen uit zelf opgewekte energie, zijn deskundige en heldere antwoorden nodig.

De voortdurende zoektocht naar kostenefficiënte energieoplossingen heeft de agrarische sector ertoe aangezet om innovatieve strategieën te ontwikkelen en te implementeren. Veel agrariërs en agrobedrijven hebben te maken met uitdagingen zoals stijgende energiekosten en de toenemende druk vanuit de overheid om bij te dragen aan een groenere toekomst van Nederland.

Het is van essentieel belang dat we in onze sector de energiebehoeften efficiënt en verantwoord beheren,” benadrukt Henk de Jong, een ervaren veeteler uit de regio. “Ondanks alle druk vanuit de overheid, moeten we streven naar financiële stabiliteit. Energie is hierin voor de meeste agrarische bedrijven een hele belangrijke factor.”

Om agrariërs te helpen bij het vinden van deskundige oplossingen, heeft Netwerk Nederland zich toegelegd op het bieden van gespecialiseerde diensten aan de agrarische gemeenschap. Deze diensten omvatten energie-analyses, waarbij de energiebehoefte van een bedrijf in kaart wordt gebracht en een op maat gemaakte strategie wordt ontwikkeld om het energieverbruik te optimaliseren.

Door middel van energie-analyses kunnen we de verbeterpunten van een agrarisch bedrijf identificeren en gerichte aanbevelingen doen om het energieverbruik te verminderen,” legt Wilco Gijsbertsen, energie-expert van Netwerk Nederland, uit. “Dit resulteert direct in besparingen op energiekosten, tot soms wel 50%! Maar in de verplichte vermindering van de ecologische voetafdruk.”, knipoogt Wilco er achteraan.

Eigen energie opwekken

Naast het beperken van het energieverbruik richten agrariërs zich steeds meer op het opwekken van hun eigen duurzame energie. Zonne-energie en windenergie worden steeds populairder op het agrarisch erf. Het installeren van zonnepanelen op daken van boerderijen en het gebruik van windturbines op grote open vlaktes bieden enorme mogelijkheden voor energieopwekking.

Als agrariërs moeten we ons richten op het benutten van de natuurlijke hulpbronnen om ons heen,” vertelt Henk de Jong verder. “Met zonnepanelen en windturbines kunnen we niet alleen onze eigen energie opwekken, maar ook een hele grote bijdrage leveren aan onze opvolging.”

Om de agrarische gemeenschap verder te ondersteunen bij het maximaliseren van de opbrengst uit zelf opgewekte energie, zijn er door Netwerk Nederland initiatieven gestart om boeren te informeren over de nieuwste technologieën en subsidies die beschikbaar zijn. Deze initiatieven bevorderen de bewustwording van duurzame energieopties en bieden financiële steun in de vorm van subsidies aan boeren die willen investeren in groene energie.

De agrarische sector staat voor de zoveelste uitdaging om duurzamer en energie-efficiënter te worden, maar de toewijding van agrariërs en de ondersteuning van gespecialiseerde energiebedrijven zoals Netwerk Nederland geven hoop. Door deskundige en heldere antwoorden te vinden op vragen over energiebeheer en -opwekking, kunnen agrariërs hun positie versterken, voldoen aan de verplichtingen om bij te dragen aan milieubehoud en een duurzame toekomst voor de volgende generaties waarborgen.

Weten wat u kunt besparen op uw zakelijke energietarief?

De eerste besparing is een analyse van uw energietarief. Via ons inkoopprogramma kunnen agrarische bedrijven nu een zeer voordelig energietarief afsluiten. Weten wat u kunt besparen? Vul dan uw verbruik onderstaand in. U kunt aan de hand hiervan vrijblijvend een afspraak plannen met één van onze energie-experts.  

Vul hier uw verbruik in en bekijk uw directe besparing.

kWh/jaar
kWh/jaar
m3/jaar
Vrijblijvend en kosteloos

Getoonde tarieven voor stroom en gas zijn exclusief bijkomende leveringskosten zoals energiebelasting, meetdienst, vastrecht en  netbeheerkosten. Dit is een vergelijk tussen de ‘kale’ energietarieven. Deze vergelijking is mogelijk gemaakt door Enzona.

Of ga direct naar

Direct tot 50% lagere zakelijke tarieven.

Binnen 5 jaar tot 70% minder energieverbruik.

Gegarandeerd tot
3x hogere opbrengst.