Vragen over zakelijke energie?
074-2504552
Bel ons
074-2504552
Plan een afspraak
Vragen over zakelijke energie?074-2504552

Agrarisch programma

Hulp met energiezaken én direct tot 52% lagere energierekening voor agrarische bedrijven

De huidige energiemarkt heeft grote impact op de continuïteit van agrarische bedrijven. Netwerk Nederland heeft een gezamenlijk programma ontwikkeld dat specifiek agrarische bedrijven helpt met alle energiezaken. Het programma bestaat uit enkele stappen, en u kunt instappen waar u denkt dat u wil of kunt instappen. 

Even voorstellen

Sebastiaan Wassink is adviseur bij Netwerk Nederland, het aanspreekpunt op het gebied van zakelijke energie in Nederland. Sebastiaan helpt ondernemers met de (dynamische) in- en verkoop van energie, op de EPEX markt en de termijnmarkten. Ook begeleidt hij namens Netwerk Nederland ondernemers in de (verplichte) energietransitie.

Tot 52% lagere energiekosten met het energie inkoopprogramma voor agrarische bedrijven.

Met een combinatie van scherpe energietarieven en een goed inzicht in uw verbruik kunt u als agrarisch ondernemer uw zakelijke energiekosten tot wel 50% verlagen. Hoe? Wij hebben speciaal voor agrarische bedrijven een inkooppprogramma ontwikkeld. Dit inkoopprogramma bestaat uit 3 onderdelen, afhankelijk van uw wensen kunt u kiezen waar u instroomt.

01

Direct tot 52% lagere energiekosten via strategisch inkoopmodel.

Energie wordt verhandeld via diverse beurzen en inkoopmodellen. Door op een andere manier in te kopen kunt u direct fors besparen op uw energiekosten.
02

Verlagen energieverbruik

Door te besparen op het energieverbruik worden de kosten blijvend verlaagd. Middels een analyse wordt in kaart gebracht welke aanpassingen uw bedrijf kan uitvoeren om het energieverbruik te verlagen.
03

Opwekken eigen energie

Door de crisis zijn de tarieven extreem gestegen. Door zelf energie op te wekken beschermd u uw onderneming tegen deze kosten. Afhankelijk van de omstandigheden zorgt het gebruik van een accu voor extra rendement.

Bent u overtuigd, of nieuwsgierig wat het programma voor agrarische bedrijven voor u kan betekenen? Neem dan direct contact met ons op.

Bereken hier alvast wat u kunt besparen!

Vul hier uw verbruik in en bekijk uw directe besparing.

kWh/jaar
kWh/jaar
m3/jaar
Vrijblijvend en kosteloos

Het is van groot belang dat alle grootgebruikers van energie, die in grote mate afhankelijk zijn van energieleveranciers, zo veel mogelijk zelfvoorzienend worden in de energiebehoefte. Niet alleen de wet gaat dit verplichten, maar situaties met pieken in energietarieven zoals vorig jaar gaan vaker voorkomen. De energiemarkt blijft onrustig en instabiel.


Sebastiaan Wassink, energie adviseur bij Netwerk Nederland

Wilt u starten met het programma?

Sebastiaan is duidelijk: “Een eerste belangrijk advies voor alle agrarische bedrijven: zeg vóór 1 oktober 2023 je energiecontract op, want op 31 december 2023 lopen veel energiecontracten af. Maar ook contracten met een langere looptijd; nú alvast opzeggen. Ook dit kunnen wij voor u regelen, want het moet wel op de juiste manier gebeuren Waarom nu al opzeggen? Indien niet tijdig wordt opgezegd, ontstaat er een hele slechte onderhandelingspositie met de energieleverancier. Energieleveranciers kunnen dan energiecontracten verlengen met hogere tarieven. Wij helpen agrariërs op te zeggen bij de huidige energieleverancier, we bieden ze gegarandeerd de laagste energietarieven in de markt én we vinden de hoogst mogelijke terugleververgoeding. Onze klanten behouden overigens de keuzevrijheid voor een energieleverancier.”

Persoonlijk en vrijblijvend gesprek

Het programma start altijd met een persoonlijk gesprek op de locatie van de agrariër. “Zakelijke energie is altijd maatwerk”, vertelt Sebastiaan. “Je kunt geen energiecontract afsluiten, zonder de situatie of toekomstplannen van een bedrijf te kennen. Maak dus vooral een afspraak én zeg het huidige energiecontract op! We komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bekijken. Netwerk Nederland zorgt gegarandeerd voor de beste energietarieven. De agrarische bedrijven hebben geen omkijken naar hun energiezaken, ze kunnen doen waar ze goed in zijn. We hebben voor sommige maatschappen echt fors kunnen besparen.”

Meedoen in het programma of een gratis energiescan aanvragen?

Wil je meer weten over het energieprogramma voor agrarische bedrijven of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Meld u dan aan via het contactformulier, via onderstaande contactgegevens. Wij nemen contact met u op om een afspraak van ongeveer één uur te plannen op uw locatie.

Bel met ons
Onze adviseurs zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 9:00 tot 12:00 uur via 074-2504552

Stuur ons een e-mail
Onze afdeling advies en ondersteuning is per e-mail bereikbaar op
advies@netwerknederland.nl

Aanmelden via contactformulier

Contact

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.